Zijn zadeldaken sterk?

Vanwege hun complexere ontwerp (in vergelijking met andere soorten zadeldaken) worden gablets algemeen als sterker beschouwd dan rechte gevels. Ze zijn op deze manier meer vergelijkbaar met heupdaken.

Zijn zadeldaken sterk?

Vanwege hun complexere ontwerp (in vergelijking met andere soorten zadeldaken) worden gablets algemeen als sterker beschouwd dan rechte gevels. Ze zijn op deze manier meer vergelijkbaar met heupdaken. Laten we eens kijken naar enkele van de voor- en nadelen van het kiezen van deze populaire variëteit. Zadeldaken hebben een veel steilere helling dan andere populaire dakontwerpen.

Deze stijl zorgt ervoor dat water, sneeuw en ander puin gemakkelijk van het dak rollen, wat cruciaal is voor de levensduur van een dak. Hoe minder tijd er water op uw dak en in uw goten hangt na een storm, hoe minder kans het heeft om gordelroos te beschadigen, schimmel te laten groeien of ongedierte aan te trekken. Aan de andere kant zie je niet zoveel zadeldaken in Tornado Alley of orkanen gevoelige gebieden en niet voor niets. Zadeldaken bevatten meestal langere dakrand die onder extreme hoeken zitten in vergelijking met de basis van het huis.

Krachtige wind kan onder het dak blijven hangen en het dak beschadigen of er helemaal af trekken. De hoge helling van het dak en de nodige sterkte van de dakrand, of de bovenkant van het dak waar de twee zijden samenkomen, maken dit een gevaarlijke optie wanneer deze niet correct is gebouwd. Hoewel de constructie vrij eenvoudig is, is het belangrijker dan andere ontwerpen om samen te werken met een hooggekwalificeerde architect in uw omgeving. Wanneer ze niet correct worden ondersteund, kunnen puntdaken op zichzelf instorten.

Zolders bieden veel meer dan een plek om oude kerstversieringen op te slaan. Zadeldaken bieden extra ruimte voor een zolder en bevatten vaak nokventilatieopeningen, dit zijn speciaal ontworpen ventilatieopeningen voor het regelen van vocht en temperatuur in uw huis. Met de juiste ventilatie helpen zolders de algehele temperatuur van een huis onder controle te houden, zowel door warme lucht in de zomer weg te houden van uw leefruimte als deze in de winter binnen te houden. Sommige dakbedekkingsproblemen kunnen gemakkelijker te herkennen zijn dan andere, aangezien puntdaken vatbaarder zijn voor windschade, kunt u uw plaatselijke dakdekker regelmatiger bellen dan bij een plat of heupdakontwerp.

Zelfs als je in een gebied woont zonder een hard orkaanseizoen, kan af en toe een storm leiden tot frequentere vervanging van dakspanen, opnieuw verzegelen rond dakkapellen en schoorstenen en gebarsten flitsen. Zadeldaken zijn niet inherent stabiel tegen de krachten veroorzaakt door orkanen, harde wind en aardbevingen. De verbinding tussen het dak en de geveleindwand is bijzonder kwetsbaar en moet worden verstevigd. De onderstaande afbeelding (figuur) toont een wandstoring als gevolg van onvoldoende versteviging van de geveleindwand.

Zadeldaken doen geweldig werk bij het afstoten van water, sneeuw en ander puin - de belangrijkste taak van een dak. Hoe gemakkelijker uw dak zich kan ontdoen van vuil en weerselementen, hoe langer het meegaat omdat er geen puin, ijs of sneeuw zal blijven zitten om schade aan uw dak te veroorzaken. Het betekent ook dat uw dak minder onderhoud nodig heeft. Een heupdak heeft hellingen aan alle vier de zijden.

De zijkanten zijn allemaal even lang en komen aan de bovenkant samen om de rand te vormen. Windrisico - Als u in een gebied woont dat vatbaar is voor orkanen, is een zadeldak niet de beste optie. Sterke wind oefent veel opwaartse druk uit op een zadeldakconstructie. Omdat er twee overhangen zijn waar de wind zich op kan richten, kunnen sterke windstoten ervoor zorgen dat delen van uw dak afwaaien.

Dit geldt vooral als de dakconstructie grotere dakrand heeft. Diversified Roofing beschouwt windweerstand als het belangrijkste voordeel dat heupdaken hebben ten opzichte van zadeldaken. Zelfverstevigend in structuur met minder diagonale beugels, heupdaken blijken stabieler tegen harde wind. Dit maakt het ideaal voor regio's die last hebben van zwaar weer, zoals tornado's en orkanen.

Vooral steile hellende heupdaken zullen geen lift ervaren vanwege wind. Bovendien heeft een zadeldak mogelijk extra beugels nodig om de windweerstand te vergroten, wat tijd en vaardigheid kost om te installeren. Deze prestaties bij koud weer kunnen verklaren waarom zadeldaken populairder zijn dan heupdaken in besneeuwde gebieden. Nathaniel Hawthorne's „The House of Seven Gables” en Lucy Maud Montgomery's „Anne of Green Gables” verwijzen beide naar deze dakstijl in hun titels.

Kenmerken kunnen structurele omsnoering en versteviging, wandbekleding; dakmantel en bedekkingen; versterkte toegangsdeuren, garagedeuren, ramen en dakramen; en dakraam- en overhang ontwerp omvatten. Hun naar binnen gerichte helling aan alle vier de zijden en het zelfverstevigende ontwerp maken ze stevige, duurzame dakopties, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor huiseigenaren die in gebieden met veel sneeuw en harde wind wonen. Als je je herinnert dat je een driehoek op een vierkant hebt geschetst en een kleine schoorsteen hebt toegevoegd, heb je een zadeldak afgebeeld zonder het te beseffen. Als u aan nieuwbouw begint, praat dan met uw dakbedekkingsaannemers over de unieke opties die zadeldaken bieden, ongeacht uw favoriete look.

Zadeldaken hebben slechts twee driehoekige hellingen die zich uitstrekken van de onderkant van de dakrand tot de top van de bergkam. Zadeldaken, met hun eenvoudige ontwerp en eenvoudige constructie, zijn veel betaalbaarder dan veel andere complexe dakontwerpen, verder dan alleen heupdaken. De wind die door ventilatieopeningen in uw zadeldak beweegt, helpt uw huis energiezuiniger te zijn in de winter en de zomer. Als een zadeldak wordt gebruikt in gebieden met veel wind, zorg er dan voor dat de juiste beugels worden gebruikt en laat het dak inspecteren na een grote storm om er zeker van te zijn dat er geen schade is opgetreden.

U kunt het verschil tussen gevel- en heupdak bepalen door te controleren of alle dakzijden naar de muren van het huis aflopen en of de muren aan alle kanten van het dak onder de dakrand zitten. Om het falen van de geveleindwand zoals weergegeven in figuur 5 te voorkomen, moet de geveleindwand goed worden verstevigd. Dit daktype wordt vaak een Frans dak of een stoeprand genoemd en wordt aan de bovenkant platter en heeft meestal een drop-off in het midden van de helling, waardoor een interessant dak met meerdere oppervlakken ontstaat. U kunt echter dakkapellen op heupdaken opnemen om extra ruimte en natuurlijk licht te bieden om het ontbreken van een gevel te compenseren.

.