Wat is goedkoper gevel- of heupdak?

Ben je bezig met het ontwerpen of bouwen van een nieuw huis of het inlijsten van een dak? Als dat zo is, is de kans groot dat u een van de twee meest populaire daktypen in de VS overweegt, heup% 26 gevel. Als u in een gebied met harde wind woont, is uw woning misschien beter geschikt voor een dak in hippe stijl.

Wat is goedkoper gevel- of heupdak?

Ben je bezig met het ontwerpen of bouwen van een nieuw huis of het inlijsten van een dak? Als dat zo is, is de kans groot dat u een van de twee meest populaire daktypen in de VS overweegt, heup% 26 gevel. Als u in een gebied met harde wind woont, is uw woning misschien beter geschikt voor een dak in hippe stijl. Niet alleen is een heupdak uitdagend om te ontwerpen, maar het vereist ook meer dakbedekkingsmaterialen dan een zadeldak. Je kunt dat doen door het zadeldak bovenaan het heupdak te plaatsen om meer ruimte te winnen en het huis stijlvoller te maken.

Gelukkig betekent de extra breedte op een achteruitgevelgarage ook dat de regenpijpen verder van de oprit verwijderd zijn dan anders. Bijgevolg zijn geveluiteinden een veiligere gok in gebieden met veel regen, zoals de Pacific Northwest, maar zonder de tropische storm en orkanen winden die zadeldaken kwetsbaar maken. Een open zadeldak heeft slechts twee dakvlakken, in plaats van vier voor heupdaken, dus u zult waarschijnlijk veel minder geld uitgeven aan dakbedekkingsmateriaal. Een populaire dakbedekkeuze in Australië, een heupdak is een dakvorm met drie of meer hellende vlakken, afhankelijk van de structuur van het huis.

Hoewel sommige bouwers nog steeds de voorkeur geven aan zadeldaken, ook al zijn ze uitdagender om te bouwen, omdat ze ook goedkoper zijn. In plaats van harde wind te blokkeren, vermindert het schuine ontwerp van een heupdak de ophef- en afschuifeffecten van de wind beter dan een zadeldak. Wikipedia beschrijft een gevel als „het driehoekige deel van een muur tussen randen van kruisende dakhellingen. Met een breed scala aan hoeken en vormen bieden heupdaken een ongeëvenaarde visuele aantrekkingskracht op de daklijn van uw huis.

Bij dit type gemodificeerd heupdak worden de rechthoekige basisheupen doorsneden door extra richels om L- of T-vormen te creëren. Over het algemeen kost het veel meer materialen, tijd en architectonische ontwerpkenmerken om een heupdak te bouwen dan veel andere verschillende dakstijlen. Regelmatig onderhoud van uw heup- of zadeldak is noodzakelijk om uw dak goed te laten functioneren.