Wat is een beter gevel- of heupdak?

Omdat ze wat steviger zijn, zijn deze daken een betere keuze voor gebieden met veel wind. Het korte antwoord is ja, schilddaken zijn over het algemeen duurder vanwege hun complexere ontwerpen.

Wat is een beter gevel- of heupdak?

Omdat ze wat steviger zijn, zijn deze daken een betere keuze voor gebieden met veel wind. Het korte antwoord is ja, schilddaken zijn over het algemeen duurder vanwege hun complexere ontwerpen. Zadeldaken hebben eenvoudigere ontwerpen en minder benodigde bouwmaterialen, dus zijn meestal goedkoper. Het langere antwoord is dat de kosten voor elk huis anders zullen zijn, omdat het afhangt van meer dan alleen de stijl van het dak.

Vanwege hun sterke prestaties bij harde wind bieden sommige verzekeringsmaatschappijen huiseigenaren van heupdaken die wonen in gebieden die het risico lopen op orkanen korting op hun polis. In tegenstelling tot zadeldaken hebben ze geen extra versteviging nodig en hebben alle wanden dezelfde hoogte. Kruiszadeldaken zijn bijvoorbeeld geschikt voor woningen met een aangebouwde garage, grote veranda of aparte vleugels. Lees verder om alles te ontdekken wat u moet weten als het gaat om de keuze tussen een heupdak en een zadeldak.

Maar wanneer lucht loodrecht op de hellingen waait (naar een gevel), wordt er meer kracht uitgeoefend op de huisstructuur. De gevels - het gebied van de muur onder de piek - kunnen worden bedekt met een accentgevelbeplating zoals shakes (hout, vinyl of composiet) of steen voor extra mooie looks. Zonder de heup zou de buitengevelbeplating van uw huis in de piek echter de dupe worden van de elementen en kan vroege reparatie of vervanging vereisen. Een veelgehoorde klacht over zadeldaken is dat de zadelzijde van het huis een grote, saaie, vlakke uitgestrektheid van gevelbeplating is.

Hier zijn enkele van de belangrijkste voor- en nadelen om u te helpen beslissen of een heupdak al dan niet de juiste keuze voor u is. Het belangrijkste verschil tussen een zadeldak en een heupdak is dat een zadeldak verticale zijden heeft en een heupdak geen verticale zijden. Een metalen dakinstallatie op een zadeldak zal een korter, minder arbeidsintensief proces zijn dan een heupdak, wat lagere installatiekosten betekent. Als u zich in een windzone van categorie III of IV bevindt of als uw gebied meer dan 10 tornado's per jaar ontvangt, wordt uw locatie beschouwd als een risicovolle windzone, dus het kan de moeite waard zijn om een heupdak te installeren.

Een heupdak heeft een piek of nok op het hoogste punt van het dak met alle zijden van het dak schuin naar beneden. Wanneer uw dakdekker het slecht doet om de dakbedekkingsmaterialen over de heuprik te installeren, ook bekend als de naad, kan het ontwerp vatbaar zijn voor lekken. De kosten zijn aanzienlijk hoger wanneer het heupgedeelte van een heupdak wordt omlijst met spanten, ter plaatse gebouwd, in plaats van een trusspakket dat met geautomatiseerde middelen in een fabriek is gebouwd. Er zijn kostenverschillen, mogelijke uitdagingen op zolderventilatie om te overwegen bij heupdaken, en het feit dat heupdaken beter presteren bij winden met hoge snelheid.