Zijn zadeldaken duurder?

Door hun vrij eenvoudige ontwerp zijn zadeldaken vaak goedkoper dan andere dakstijlen. De initiële bouwkosten zijn lager, en door de steile helling en het verminderde risico op waterschade hoeft u zich in de toekomst geen zorgen te maken over onderhoudskosten.

Zijn zadeldaken duurder?

Door hun vrij eenvoudige ontwerp zijn zadeldaken vaak goedkoper dan andere dakstijlen. De initiële bouwkosten zijn lager, en door de steile helling en het verminderde risico op waterschade hoeft u zich in de toekomst geen zorgen te maken over onderhoudskosten. Het korte antwoord is ja, schilddaken zijn over het algemeen duurder vanwege hun complexere ontwerpen. Zadeldaken hebben eenvoudigere ontwerpen en minder benodigde bouwmaterialen, dus zijn meestal goedkoper.

Het langere antwoord is dat de kosten voor elk huis anders zullen zijn, omdat het afhangt van meer dan alleen de stijl van het dak. Het belangrijkste voordeel van zadeldaken en een reden waarom ze zo populair zijn, is dat ze goedkoper zijn dan heupdaken. Een open zadeldak heeft slechts twee dakvlakken, in plaats van vier voor heupdaken, dus u zult waarschijnlijk veel minder geld uitgeven aan dakbedekkingsmateriaal. Je moet wel meer van je gevelbekleding kopen.

Het is echter meestal goedkoper dan dakbedekking. Omdat schilddaken veel betere windprestaties hebben, geven sommige verzekeringsmaatschappijen huiseigenaren die in gebieden wonen die orkanen ervaren korting op hun verzekering voor het hebben van een heupdak. Een dak in heupstijl heeft aan elke kant hellingen, wat betekent dat er over het algemeen drie of vier zijden van gelijke lengte zijn die bovenaan samenkomen om een bergkam te vormen. In de Verenigde Staten worden deze daken al eeuwenlang gebruikt - er staat er nog een die halverwege de jaren 1600 werd gebouwd in het Block House in Claymont, De.

Bij het gebruik van ruw gezaagd hout voor constructie met gesneden dak (in plaats van spanten), wordt de bovenkant van gemeenschappelijke spanten schietlood gesneden en om de 24 inch aan de nokplaat gehangen om de dakbedekking te ondersteunen. Er zijn veel redenen om te kiezen voor zowel heup- als zadeldaken, dus neem de tijd en bereken de kosten voordat u aan het werk gaat. Als u uw nieuwe huis wilt ontwerpen of uitbouwen, vraagt u zich waarschijnlijk af of een zadeldak of een heupdak het beste is voor uw project. Zadeldaken zijn moeilijker te bouwen dan heupdaken omdat de wanden verschillende hoogtes hebben om de vorm van het dak mogelijk te maken.

Hoewel gevels soms worden gebruikt op schilddaken en heup- en daldaken om veel verschillende visuele esthetiek te creëren, zijn ze een heel andere stijl van dakraamwerk. Of uw woning al dan niet baat heeft bij een heupdak, hangt af van een aantal factoren, waaronder welke zolderruimte u wilt en met welke klimaatomstandigheden u regelmatig wordt geconfronteerd. De meeste professionals raden aan om een dakoverhang van minder dan 30 inch te houden in gebieden waar windprestaties een probleem zijn. Of misschien begint u met het zoeken naar een huis en wilt u weten welk type dak beter is voor uw regio.

Een zadeldak is een goede optie voor diegenen die meer royale hoofdruimte willen in een zolderverbouwing en betere ventilatie naar de zolder. Zadeldaken kunnen echter hellingen hebben tussen de 25 en 60 graden - waarbij de laatste voldoende zolderruimte biedt. Bovendien, aangezien dit een zadelgarage is, is er meer ruimte boven het hoofd voor opslag dan in een heupdakgarage.