Waar zou je normaal een gevel vinden?

Een gevel is een deel van de muur dat zich aan het einde van een schuin dak bevindt, tussen de randen van de kruisende staanplaatsen. Het is meestal driehoekig en strekt zich uit van de dakrand tot de rand, hoewel de vorm en detaillering afhangen van het specifieke structurele systeem dat voor het dak wordt gebruikt.

Waar zou je normaal een gevel vinden?

Een gevel is een deel van de muur dat zich aan het einde van een schuin dak bevindt, tussen de randen van de kruisende staanplaatsen. Het is meestal driehoekig en strekt zich uit van de dakrand tot de rand, hoewel de vorm en detaillering afhangen van het specifieke structurele systeem dat voor het dak wordt gebruikt. Een gevel is het doorgaans driehoekige deel van een muur tussen de randen van kruisende dakhellingen. De vorm van de gevel en hoe deze gedetailleerd is, hangt af van het gebruikte structurele systeem, dat het klimaat, de beschikbaarheid van materiaal en esthetische zorgen weerspiegelt.

De term gevelwand of geveluiteinde verwijst vaker naar de hele muur, inclusief de gevel en de muur eronder. Sommige daksoorten hebben geen gevel (bijvoorbeeld heupdaken niet). Een veelvoorkomend type dak met gevels, het zadeldak, is vernoemd naar de prominente gevels. puntdaken zijn het soort dat jonge kinderen doorgaans tekenen.

Ze hebben twee schuine zijden die samenkomen bij een bergkam, waardoor eindwanden ontstaan met een driehoekige verlenging, een gevel genaamd, aan de bovenkant. Voorpuntdaken worden op veel huisstijlen gebruikt, waaronder huizen in koloniale stijl. Huizen met A-frame en Zwitserse chalets in sneeuwgevoelige gebieden hebben vaak steil hellende zadeldaken om sneeuw van en naar de grond te laten glijden. Steil hellende zadeldaken worden ook gebruikt op huizen in Cape Cod en Victoriaanse stijl.

Lage zadeldaken zijn te zien op bungalows en Craftsman-huizen. Een zadeldak of puntdak heeft twee schuine zijden die bij een bergkam samenkomen. De twee schuine zijden die elkaar ontmoeten, creëren eindwanden met een driehoekige verlenging, de gevel genaamd. Het kan ook het A-vormige gedeelte van de muur worden genoemd dat zich voordoet tussen de twee elkaar kruisende hellende zijden.

Het is belangrijk op te merken dat deze zijden verschillende afmetingen kunnen hebben, afhankelijk van het pand en dat grotere woongebouwen soms twee of meer gevels kunnen hebben om meer structuur en diepte toe te voegen. Wanneer de gevel op de voorkant van een structuur verschijnt (gemarkeerd door een voordeur), zoals hier getoond, wordt de woning beschouwd als een huis met voorgevel. Dit Victoriaanse volkshuis heeft uitgebreide versieringen op de veranda's van de eerste en tweede verdieping van de gevelmuur. Een drietal ramen is verscholen onder de overhangende hark van de gevel.