Hoe heet de bovenkant van een heupdak?

Het driehoekige hellende oppervlak gevormd door heupen die samenkomen aan de rand van een dak, wordt een heupuiteinde genoemd. Een heupdak is een dak waarvan de uiteinden ook schuin staan.

Hoe heet de bovenkant van een heupdak?

Het driehoekige hellende oppervlak gevormd door heupen die samenkomen aan de rand van een dak, wordt een heupuiteinde genoemd. Een heupdak is een dak waarvan de uiteinden ook schuin staan. Het geveluiteinde wordt vervangen door een heupuiteinde. Merk ook op dat een heupdak nog steeds een nok en dakrand heeft (net als alle piekdaken).

Als het gebouw vierkant is, is het heupdak naar boven gericht, als een piramide. Wanneer het gebouw rechthoekig is, vormt het schilddak bovenaan een rand. Een heupdak heeft geen gevel. Een ander veel voorkomend type heupdak is het halfschilddak dat het Jerkin-hoofddak wordt genoemd.

Bij deze dakbedekking worden de zadeluiteinden van het dak afgekapt door de dakrand van een klein heupuiteinde, ook wel bekend als de jerkinkop, die redelijk op korte afstand van de nok van het dak afdaalt. Wikipedia beschrijft een gevel als „het driehoekige deel van een muur tussen randen van kruisende dakhellingen. Vervolgens worden de vereiste afmetingen van de heupspant naar behoren berekend en worden de spanten één voor één aangebracht. Zowel heup- als zadeldaken zullen de komende jaren een prominente plaats blijven innemen bij de meest populaire dakontwerpen.

Nok- en soffit-ventilatieopeningen kunnen voor voldoende ventilatie zorgen voor elk type dak, zolang ze maar op de juiste manier worden geïnstalleerd door een ervaren professional. Een tentdak is een soort veelhoekig schilddak met steil hellende hellingen die oplopen tot een piek of kruising. De vorm van het dak zou de opbergdoos met schuine deksel nabootsen die kolonisten gebruikten voor zout, een veelvoorkomend mineraal dat wordt gebruikt om voedsel te bewaren in het koloniale New England. In het geval van de constructies die onregelmatig van vorm zijn, kan het daksysteem meer dan vier heupen nodig hebben die kunnen worden afgewisseld met de valleien om het heup- en daldak te vormen.

Nu je bekend bent met de basisanatomie van een dak, begin je overal dakkapellen en gevels op te merken. Gewoonlijk hangen de totale bouwkosten van deze dakbedekking af van verschillende factoren, zoals de kosten van bouwmaterialen, arbeidskosten, framekosten, enz.Het Eisenhower Executive Office Building in Second Empire-stijl in Washington DC heeft een hoog mansardedak. een zadeldak kan worden uitgerust met zadelopeningen, die u kunnen helpen de luchtvochtigheid te verminderen en uw huis gezond te houden. Alle wanden hebben dezelfde hoogte en het is niet nodig om de extra versteviging aan te brengen die een zadeldak nodig heeft.

Ze vereisen minder diagonale versteviging dan zadeldaken en hebben geen plat vlak waar wind kan vangen. Of misschien begint u met het zoeken naar een huis en wilt u weten welk type dak beter is voor uw regio. Inzicht in dakprijzen Als u van plan bent uw oude dak te vervangen of zich klaarmaakt om een dak op een nieuw dak te installeren.