Wat is duurder gevel- of heupdak?

De totale kostenramingen voor een heupdak zijn ongeveer 40% hoger dan voor een zadeldak om de hierboven genoemde redenen. Als gedeeltelijke compensatie komt een heupdak meestal in aanmerking voor een kleine kostenbesparing op de verzekering van uw huiseigenaren in gebieden waar dakschade door harde wind veel voorkomt.

Wat is duurder gevel- of heupdak?

De totale kostenramingen voor een heupdak zijn ongeveer 40% hoger dan voor een zadeldak om de hierboven genoemde redenen. Als gedeeltelijke compensatie komt een heupdak meestal in aanmerking voor een kleine kostenbesparing op de verzekering van uw huiseigenaren in gebieden waar dakschade door harde wind veel voorkomt. Een zadeldak kost minder om te installeren dan een heupdak. Een factor is dat een heupdak minstens 5- tot 6 procent meer dakspanen gebruikt dan een zadeldak.

Als alle andere factoren gelijk zijn, bepalen persoonlijke voorkeur en budget of u een zadeldak of een heupdak moet kopen en installeren. Een populaire dakbedekkeuze in Australië, een heupdak is een dakvorm met drie of meer hellende vlakken, afhankelijk van de structuur van het huis. Ontwerpen met kruisschilddaken lijken veel op kruisgevelontwerpen, maar in plaats van dat twee zadelconstructies samenkomen, kruisen twee heupdakconstructies elkaar voor meer visuele aantrekkingskracht en mogelijkheden voor vierkante meters. Een heupdak is lager dan een zadeldak, dus het bevat minder dode zolderruimte die geïsoleerd moet worden.

U kunt bijvoorbeeld ramen en verschillende gevelbeplating aan de gevelzijden toevoegen om uw garage te laten opvallen. Er zijn ook achteruitgevelgarages die dezelfde dakstijl hebben, maar de garagedeur wordt geïnstalleerd onder de dakrand waar het dak naar beneden helt. Over het algemeen werkt een zadeldak of heupdak in een vergelijking van sterkte en duurzaamheid prima voor uw nieuwe garage. Enkele voorbeelden zijn kruisschildpad, mansard, motorkap, heup en vallei, piramidaal, en de meeste tuinhuisjes die je ziet, gebruiken een heupdakconstructie in de vorm van een achthoek of zeshoek.

Zonder de heup zou de buitengevelbeplating van uw huis in de piek echter de dupe worden van de elementen en kan vroege reparatie of vervanging vereisen. Als het gaat om heupdak versus zadeldakkosten, zijn zadeldaken van nature gemakkelijker, minder arbeidsintensief en goedkoper om te bouwen. Bescherming tegen de elementen - Het eenvoudige gevelontwerp biedt eenvoudig twee hellingen waar water en andere neerslag gemakkelijk kunnen worden afgevoerd. Als u echter een huis bouwt of koopt in een gebied met veel wind of waar stormen zoals orkanen aanwezig zijn, is een heupdak een betere optie.

Dit type dak is goedkoper dan het heupdak; dit is een simulatie op basis van gegevens verzameld tijdens de bouw van nieuwe woningen. Garages met zadeldak bieden vaak meer functies, maar als u kiest voor een garagebouwbedrijf zoals Danley's, heeft u de luxe om met toegewijde professionals samen te werken om het ontwerp te maken waarnaar u op zoek bent. Omdat zadeldaken ADU's of zoldertoevoegingen mogelijk maken, kunnen ze indirect leiden tot een hogere wederverkoopwaarde voor de woning.