Welk deel van het dak is de gevel?

Het huis hierboven heeft twee gevels, één aan elke kant van het huis. Vraag een kind om een huis te tekenen en de resulterende afbeelding zal waarschijnlijk een vierkant huis bevatten met een driehoek erop.

Welk deel van het dak is de gevel?

Het huis hierboven heeft twee gevels, één aan elke kant van het huis. Vraag een kind om een huis te tekenen en de resulterende afbeelding zal waarschijnlijk een vierkant huis bevatten met een driehoek erop. Die dakstijl is een zadeldak, ook wel bekend als een piek- of hellend dak. Zadeldaken behoren tot de meest populaire dakstijlen in de VS.

En hebben een bekende vorm met schuine zijkanten die bovenaan een driehoek vormen die bekend staat als een gevel. Afhankelijk van hun grootte en stijl kunnen huizen meer dan één gevel bevatten. De gevel zelf is meestal gebouwd met materialen die aan de buitenkant van het huis worden gebruikt, zoals steen, gevelbeplating of hout in plaats van dakbedekkingsmaterialen. Zadeldaken zijn meestal te vinden in koudere klimaten zoals New England en Canada, omdat de steile helling regen en sneeuw laat glijden in plaats van zich op de top van het huis op te hopen.

Bijna elk type dakbedekkingsmateriaal kan op een zadeldak worden gebruikt, zoals asfaltshingles, cedershakes, metaal of tegels gemaakt van terracotta, klei of beton. Veel gevels hebben verschillende dakhoogtes met pieken en dalen en kunnen dakkapellen bevatten. Uw dakdekker wil misschien metalen dakspanen of een metalen dak met staande naad installeren om lekken te voorkomen. Knipperen, dat verwijst naar dunne stukjes metaal die worden gebruikt om daklekken te voorkomen, moet worden geïnstalleerd rond de randen van de dakkapel, een schoorsteen, ramen en goten.

Hoewel zadeldaken populair zijn, zijn ze niet per se de perfecte keuze voor elk huis of elk klimaat. Zadeldaken zijn niet goed geschikt voor locaties met veel wind of die gevoelig zijn voor orkanen. een zadeldak kan instorten als het frame geen goed geconstrueerde ondersteuning heeft. Hun diepe overhang kan bij harde wind loskomen van het huis, waardoor er ook materialen van de schuine zijkanten van het dak kunnen afpellen.

Als je een zadeldak hebt en er een windstorm toeslaat, moet je dit na de storm laten inspecteren. Complexe zadeldaken kunnen architecturale uitdagingen voor uw bouwer opleveren, omdat de binnenmuren verschillende hoogtes moeten hebben om bij de vorm van het dak te passen. In sommige gevallen, vooral als u in een gebied met harde wind woont, moet er extra ondersteuning in het dak worden ontworpen om windschade te voorkomen. Beide zaken kunnen extra tijd vergen, wat de kosten verhoogt.

Eenvoudige zadeldaken kunnen gemakkelijker te bouwen zijn en daarom goedkoper dan complexere ontwerpen. Het belangrijkste voordeel van zadeldaken is hun vermogen om sneeuw- en waterophoping te weerstaan. Bladeren kunnen ook gemakkelijker van een zadeldak glijden dan van een plat dak. Een steil hellend zadeldak zorgt voor gewelfde plafonds en meer zolderruimte.

U kunt een gevelopening toevoegen zodat vocht uit de bovenkant van uw huis kan ontsnappen en om extra ventilatie mogelijk te maken voor een betere luchtkwaliteit binnenshuis. Zadeldaken vormen een aanvulling op een verscheidenheid aan bouwstijlen en kunnen worden versierd met frontons en beugels die passen bij moderne esthetiek of een meer sierlijke Victoriaanse look. Hoewel een eenvoudig piekdak met een driehoekige gevel is wat de meeste mensen visualiseren wanneer ze aan een zadeldak denken, zijn er enkele variaties die kunnen worden aangepast aan veel huisstijlen. Terwijl zadeldaken overal in de VS te zien zijn,.

Praat met uw bouwer of architect om te zien of een zadeldak past bij uw stijl, locatie en budget. Het zadeldak is een van de meest basale soorten bovenbouw die in de architectuur worden gebruikt. Dit dak bestaat uit twee schuine of hellende zijden, die samenkomen langs de daklijnrand en aan het einde open zijn. De verticale wand aan het einde van de constructie, tussen de zijkanten van het dak, staat bekend als de gevel.

Als de zichtbare voorkant van het huis zich op dezelfde muur bevindt als de gevel, wordt het dak vaak een voorgevel genoemd. Als de zichtbare voorkant van het huis zich voordoet op een muur onder één kant van het schuine dak, is het gebouw zijgevel. Complexere structuren kunnen worden gemaakt door loodrechte daklijnen toe te voegen met hun eigen gevels, waardoor een kruiszadeldak ontstaat. Ten slotte wordt een zadeldak dat plotseling van helling verandert een gambrel genoemd, of soms een Nederlands dak.

Laten we eens kijken naar je gemiddelde vijfjarige trekking. Een gevel is een deel van de muur dat zich aan het einde van een schuin dak bevindt, tussen de randen van de elkaar kruisende staanplaatsen. Het is meestal driehoekig en strekt zich uit van de dakrand tot de rand, hoewel de vorm en detaillering afhangen van het specifieke structurele systeem dat voor het dak wordt gebruikt. De term 'gevelmuur' (of 'geveluiteinde') wordt gebruikt om te verwijzen naar de gevel en de hele muur eronder.

Deze dakstijl wordt meestal gezien in huizen met verschillende vleugels van het huis, of zelfs een aangrenzende garage. Wikipedia beschrijft een gevel als „het driehoekige deel van een muur tussen randen van kruisende dakhellingen. Een zadeldak is een dak dat bestaat uit twee delen waarvan de bovenste horizontale randen samenkomen om de nok te vormen. Een nederlands zadeldak is een mix van een zadeldak en een heupdak, wat de discussie over zadeldak versus heupdak bemoeilijkt.

Nu staan de gevels aan de zijkant, onzichtbaar, en je kijkt naar de zijkant van het huis met het schuine dak schuin van de bergkam. Als u te maken heeft met een lage helling naar uw dak, kan een heupdak de juiste dakoptie voor u zijn. Als ze niet goed zijn ingelijst en gebouwd met slechte ondersteuning, is bekend dat zadeldaken instorten tegen harde wind. Hoewel ze steviger en duurzamer zijn, zijn heupdaken meestal duurder dan zadeldaken, nog een van de meest opmerkelijke verschillen in een vergelijking tussen zadeldak en heupdak.

In een heupdak is er helemaal niet veel ruimte op zolder, omdat elke kant van het dak schuin is. Gelukkig biedt Long Roofing een verscheidenheid aan betalingsopties om dakbedekkingsupgrades betaalbaarder te maken. Ongeacht welke stijl van zadeldak u kiest, u moet weten dat ze allemaal voor- en nadelen hebben. Zadeldaken zien er aan elke kant anders uit (omdat ze uiteraard gevels bevatten), en hoewel sommige huiseigenaren de inconsistentie in uiterlijk misschien niet erg vinden, geven velen de voorkeur aan consistente dakrand overal in huis.

Bij een Nederlands zadeldak wordt de gevel bovenop het heupdak geplaatst, waardoor er meer ruimte is op een zolder of zolderruimte. .