Waarom is een heupdak goedkoper dan geveltop?

Voordelen van zadeldak Ze zijn doorgaans goedkoper dan heupdaken vanwege minder totale dakbedekkingsmaterialen. Een open zadeldak heeft bijvoorbeeld slechts twee dakvlakken, waar een heupdak er vier heeft.

Waarom is een heupdak goedkoper dan geveltop?

Voordelen van zadeldak Ze zijn doorgaans goedkoper dan heupdaken vanwege minder totale dakbedekkingsmaterialen. Een open zadeldak heeft bijvoorbeeld slechts twee dakvlakken, waar een heupdak er vier heeft. Dit betekent dat hoewel u meer van het gevelbekledingsmateriaal moet kopen, het nog steeds minder kost dan het alternatief. De totale kostenramingen voor een heupdak zijn ongeveer 40% hoger dan voor een zadeldak om de hierboven genoemde redenen.

Als gedeeltelijke compensatie komt een heupdak meestal in aanmerking voor een kleine kostenbesparing op de verzekering van uw huiseigenaren in gebieden waar dakschade door harde wind veel voorkomt. Een belangrijk aspect van schilddaken is dat alle daklijnen geen verticale secties hebben. Elk heupgedeelte loopt omhoog van de muren om elkaar te ontmoeten bij de bergkam. Gevels zijn echter driehoekige verticale wanden die zich naar boven uitstrekken van de muurplaten tot een piek.

De verticale gevels zijn dubbelzijdig of stucwerk hetzelfde als de muren, of ze kunnen worden geaccentueerd in shakes, steen of een ander type gevelbeplating dan de rest van het huis om de visuele aantrekkingskracht van de gevel te vergroten. De bijzondere vorm van deze daken is perfect voor gebieden met veelvuldige windstoten of voor gebieden in de bergen waar het vaak sneeuwt. Een zadeldak is een soort dakontwerp waarbij twee zijden naar beneden hellen naar de muren - en de andere twee zijden muren bevatten die zich uitstrekken van de onderkant van de dakrand tot de top van de rand. Als u met een beperkt budget bouwt, moet u een zadeldak kiezen boven een heupdakontwerp als dit een optie is in uw regio.

Omdat fascia over de uiteinden van elke heupdakspant wordt genageld, kunnen huiseigenaren met volledige heupdaken goten hebben rond hun woningen. Verwarrend genoeg worden piramideheupdaken ook wel „open zadeldaken” genoemd, die zijn gemaakt van vier driehoekige dakdelen van gelijke lengte die bovenop het dak tot een hoogtepunt komen. Het bepalen van uw dakontwerp op basis van andere factoren, zoals esthetiek, regionale winden of leefruimte, kan een beter begin zijn en vervolgens als bijzaak aan een plan voor energie-efficiëntie werken. Omdat elke zijde van een heupdak versteviging biedt voor zijkanten ernaast, hebben deze daken een extreem stevig ontwerp.

Als de heup naar de richting kijkt waar harde wind normaal vandaan komt, het Westen in de meeste regio's, kan het dakbedekkingsmateriaal erop een pak slaag krijgen, vooral als de wind hagel of puin drijft. Deze daken hebben ook veel meer naden en voegen vanwege het grotere aantal richels dan andere dakstijlen. Met een breed scala aan hoeken en vormen bieden heupdaken een ongeëvenaarde visuele aantrekkingskracht op de daklijn van uw huis. Bouwmaterialen zoals metaal passen uitstekend bij heupdaken, aangezien metalen daken tot 60 jaar meegaan.

Hoewel zadeldaken relatief goedkoop en eenvoudig te ontwerpen en te bouwen zijn, zijn heupdaken ook niet significant duurder of complexer om uit te voeren. Over het algemeen kost het veel meer materialen, tijd en architectonische ontwerpkenmerken om een heupdak te bouwen dan veel andere verschillende dakstijlen. Dat gezegd hebbende, bekwame dakdekkers zijn behoorlijk bedreven in het installeren van waterdichte membranen, flitsen en andere elementen van waterdichting die uw dak beschermen tegen waterinfiltratie.