Waar bestaat een heup en dal uit?

Een heup- en daldak moet worden ondersteund door heup- en dalspanten. Deze spanten zijn dragend en staan onder een hoek, meestal 45 graden.

Waar bestaat een heup en dal uit?

Een heup- en daldak moet worden ondersteund door heup- en dalspanten. Deze spanten zijn dragend en staan onder een hoek, meestal 45 graden. De spanten ontmoeten elkaar op een gemeenschappelijke bergkam en eindigen bij gemeenschappelijke spanten aan elke kant. De spanten moeten precies worden geïnstalleerd om het gewicht van een heup- en daldak te dragen.

Een op zichzelf staand heupdak heeft in totaal vier heupranden. Wanneer twee heupdaken elkaar echter kruisen, creëren ze wat bekend staat als een heup- en daldaksysteem dat het aantal heupranden verhoogt. De vallei wordt op zijn beurt gevormd door de elkaar kruisende daksystemen. Om dit te vereenvoudigen, stel je een deel van het dak voor met een vallei of een heup als een rechthoekige driehoek.

Daarbij zullen heupen en dalen altijd de hypotenusa of de langste rand van die driehoek zijn. Hun horizontale afstand zal altijd langer zijn dan die van de hoofdspanten. Als de stijging hetzelfde is maar de run (en dus de overspanning) anders is, dan hebben heupen en dalen een andere toonhoogte. Een heupdak wordt ook wel het schilddak genoemd.

Aan de andere kant zien bungalows met elkaar kruisende rechthoeken eruit als twee halfheupdakontwerpen die met elkaar zijn doorsneden. Daarom bracht dit ontwerp de definitie of het concept van het heup- en daldak voort, die veel woningen in het westerse land aannemen. Bovendien zijn heup- en daldaken complexe dakontwerpen waarvoor ervaren specialisten nodig zijn om de taak uit te voeren. Het heupdak bestaat meestal uit een gelijkmatig vlakke fascia, wat betekent dat de goot rondom het heupdak kan worden geïnstalleerd en gemonteerd.

In het geval van de constructies die onregelmatig van vorm zijn, kan het daksysteem meer dan vier heupen nodig hebben die kunnen worden afgewisseld met de valleien om het heup- en daldak te vormen. Toegegeven, makelaars kiezen waar mogelijk heup- en daldakontwerpen om de aantrekkingskracht van verbouwde eigendommen te vergroten. Het is veelhoekig van aard en bestaat uit steil hellende hellingen die opstijgen om de top van het dak te vormen. Toegegeven, ontwerpfoto's van heupdaken tonen de traditionele uitstraling van een huis dat de meeste eigenaren van woningen in St Clair Shores willen hebben.

Als je plannen de toonhoogte van heupen en dalen niet laten zien, moet je dit zelf berekenen met de informatie die je wel hebt. Dit komt door de vorm van de verbindende dakdelen die regen en sneeuw naar het dal leiden. Toegegeven, velen zien het esthetische positieve van het ontwerp als het gaat om de voor- en nadelen van heup- en daldaken. Als u nog geen vertrouwde aannemer hebt gevonden, kunt u erop vertrouwen dat Miller's Home Improvement uw heup- en daldak effectief installeert.

Dit komt omdat het ontwerp van het heupdak complexer is en ook de omlijsting extra bouwmaterialen vereist. Zowel de heupen als de heupspanten worden meestal op de buitenhoeken van de gebouwen gelegd en naar de rand verhoogd. Vergeet niet dat de hielsnede, zitsnede en hoofdsnede voor een heup- en dalspant hoeken hebben die dit verschil in helling weerspiegelen. Als het ene dak echter korter is dan het andere, dan zijn de dakspanten korter dan de heupspanten in lengte.