Wat zijn de nadelen van een zadeldak?

Hoewel deze dakstijl ideaal is voor gebieden met zware regen en sneeuwval, raden aannemers zadeldaken niet aan voor gebieden met harde wind of orkanen. Zadeldaken hebben meestal een lichte overhang vanaf de voorkant van het huis die, in gebieden met veel wind, ervoor kan zorgen dat het dak loskomt.

Wat zijn de nadelen van een zadeldak?

Hoewel deze dakstijl ideaal is voor gebieden met zware regen en sneeuwval, raden aannemers zadeldaken niet aan voor gebieden met harde wind of orkanen. Zadeldaken hebben meestal een lichte overhang vanaf de voorkant van het huis die, in gebieden met veel wind, ervoor kan zorgen dat het dak loskomt. Het zadeldak lekt niet gemakkelijk vanwege de schuine vorm aan twee kanten. Als u het dak echter te zacht installeert, is het niet bestand tegen de regen.

De hellende hoek van het dak hoe kwetsbaarder het dak is om in te storten. Om dit te voorkomen, maakt u een hoge hoek voor de helling van het dak. Het ontwerp van het zadeldak is berucht omdat het niet te groot is in gebieden met hoge windsnelheden of in orkanen gevoelige gebieden. Zonder voldoende frameondersteuning loopt uw zadeldakontwerp het risico in te storten wanneer harde wind nadert.

Het geveluiteinde van het dak, dat het bovenste punt van het dak is, zorgt voor het esthetische ontwerp dat gewenst is. Het geveluiteinde van het dak is het driehoekige gedeelte waar twee hellingen samenkomen aan een top die een bovenste rand van het gebouw vormt. Zadeldakconstructies werpen gemakkelijk water en sneeuw af, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden met zware sneeuwval. Deze zijden kunnen verschillende afmetingen hebben, afhankelijk van het pand; sommige grotere gebouwen kunnen soms twee of meer gevels hebben om diepte toe te voegen, wat een dubbel zadeldak wordt genoemd in tegenstelling tot een enkel zadeldak.

Dit ontwerp lijkt erg op het typische zadeldak; het driehoekige element van het ontwerp valt echter meer op. Zadeldaken zijn verreweg de meest voorkomende dakstijl die je niet alleen in de omgeving van Boston zult vinden, maar in heel Amerika. De voor- en nadelen van het hebben van een zadeldak in uw huis doen er niet al te veel toe als u er niet echt een heeft, dus laten we dat eerst tot op de bodem uitzoeken. Met zoveel rechte zadeldaken gebouwd in assemblagelijnstijl in de jaren 50, is deze stijl meer een premium-versie omdat er ook een groter huis bij kwam.

Het kiezen van het juiste dak voor uw woning is belangrijk voor zowel esthetiek als functionaliteit, daarom hebben we hier een gids samengesteld voor de verschillende soorten zadeldakontwerpen. Een plat dak kan ook worden gebouwd in de vorm van een gewelf of heupdak dat past bij zadeldaken, maar over het algemeen worden ze alleen gebruikt in nieuwbouw of waar er geen andere keuze is. Gekruiste zadeldaken zijn een veel voorkomende stijl aan de zuidkust omdat ze een „verbeterde versie van de rechte gevel” zijn, bij wijze van spreken. Als je een kleine ruimte hebt om te bouwen, maar een grote structuur nodig hebt, is zadeldak de perfecte oplossing voor dit dilemma.

De 'gevel' van het dak is het platte gedeelte dat niet bedekt is met dakbedekkingsmateriaal en bestaat uit het materiaal dat de woning zelf bedekt. Bij het kiezen van een dakontwerp is het gebruikelijk om te kiezen tussen een gevel- of een heupdaksysteem. Een schuurdak is in feite de tegenovergestelde vorm van een zadeldak, het is gevormd met een driehoekig stuk aan de bovenkant van een buitenmuur en een rechthoekig stuk aan weerszijden. In gebieden die vatbaar zijn voor harde wind, zijn er zeker meer nadelen aan het hebben van een zadeldak dan wanneer je in een gebied woont dat niet zo'n harde wind krijgt.