Wat is het dakmateriaal met de langste levensduur?

Dakbedekkingsmateriaal dat het langst meegaat, zijn tegels van beton, klei of. Deze materialen presteren aanzienlijk beter dan andere natuurlijke producten zoals houtshakes of andere vervaardigde dakbedekkingsmaterialen, waaronder asfaltshingles en metalen dakbedekking.

Wat is het dakmateriaal met de langste levensduur?

Dakbedekkingsmateriaal dat het langst meegaat, zijn tegels van beton, klei of. Deze materialen presteren aanzienlijk beter dan andere natuurlijke producten zoals houtshakes of andere vervaardigde dakbedekkingsmaterialen, waaronder asfaltshingles en metalen dakbedekking. Hoewel deze materialen een goede levensduur hebben, zijn ze niet zo duurzaam. Tegels van beton, klei en leisteen hebben een gemiddelde levensduur van 100 jaar of meer.

Het zijn zonder twijfel de materialen die het langst meegaan, maar ook, behalve geen, enkele van de duurste zijn. Leistenen daken worden vaak het „forever” -dak genoemd, omdat ze schijnbaar eeuwig kunnen duren. Als u ooit naar het buitenland reist, merkt u misschien dat veel huizen in Europa daken van leisteen of kleipannen hebben, simpelweg omdat ze jaren geleden gemakkelijk te vervaardigen waren en bewezen hebben dat ze de tand des tijds (en de elementen) doorstaan. De duurzaamste daken zijn over het algemeen gemaakt van materialen die zeer langzaam vervallen, zoals beton, klei en leisteen.

Daken van metaal gaan ook erg lang mee. Asfalt, dakspanen en houten dakspanen hebben meestal de kortste levensduur. Het is belangrijk om te onthouden dat materialen niet alles zijn als het gaat om dakbedekking. Naast het kiezen van het juiste type, is het belangrijk om een merk dakbedekkingsmateriaal te kiezen dat bekend staat als hoogwaardig.

Hoewel houten gordelroos in het algemeen bijvoorbeeld naar schatting 15 tot 20 jaar meegaat, zal het kiezen voor gordelroos van lage kwaliteit om een paar dollar te besparen waarschijnlijk een paar jaar van zijn leven scheren. Het kiezen van materialen van slechte kwaliteit, ongeacht het type, zal altijd resulteren in een kortere levensduur dan wanneer u een materiaal van hogere kwaliteit had gekozen. Moet u asfaltshingles overwegen? Als u zich klaarmaakt om uw dak te vervangen, vraagt u zich misschien af wat voor soort materiaal het is. Asfaltshingles gaan ongeveer 15-30 jaar mee.

Ze zijn verreweg het meest populaire dakbedekkingsmateriaal vanwege hun kosteneffectiviteit. Leisteen is een andere versie van een stenen dak, maar in plaats van gemaakt te zijn van gegoten klei of beton, zijn dit daken bedekt met echte steen gehouwen uit gesteente gewonnen uit steengroeven. Het snoeien van bomen en het verwijderen van andere mogelijke oorzaken van schade aan het pannendak kan de levensduur van klei- of cementpannendaken helpen verlengen. Er zijn veel soorten dakbedekkingsmaterialen: metaal, klei, asfalt, hout en meer, elk met zijn eigen verwachte levensduur.

Het langst houdbare dakbedekkingsmateriaal is leisteen met een levensverwachting van 150 jaar, gevolgd door klei en beton op ongeveer 100 jaar. Het gebruik als dakbedekkingsmateriaal gaat duizenden jaren terug, en veel daken van kleipannen staan nog steeds eeuwen nadat ze werden geïnstalleerd. Maar alleen omdat iets goedkoper is, wil nog niet zeggen dat het minder waard is, vooral als het gaat om dakbedekkingsmaterialen. Over uw plaatselijke dakdekker gesproken, het inhuren van een aannemer die ervaring heeft met het installeren en werken aan leistenen daken.

Traditionele tegels zijn gemaakt van terracotta klei, maar er zijn ook keramische dakpannen (gemaakt van gebakken klei), evenals betonnen pannendaken. Dakpannen van klei zijn erg populair in het zuidwesten van de Verenigde Staten, maar ze zijn overal in het land te vinden, dankzij hun ongelooflijke sterkte en duurzaamheid. Ze zorgen voor een buitengewoon aantrekkelijk dak, maar zijn lastig te installeren en niet geschikt voor de meeste doe-het-zelvers. Als het echter om een lange levensduur gaat, zijn leistenen daken ongeveer zo goed als maar kan en gaan ze gemakkelijk meer dan 100 jaar mee.

Ze zijn zeer energiezuinig, terwijl asfaltshingles de neiging hebben om rond de buitentemperatuur te zweven (hoog of laag), metalen daken fungeren als een natuurlijke isolator. Maar het is beter geschikt voor schuren, garages en misschien portiekdaken, en is geen erg goede oplossing voor de meeste huisdaken. Niet alleen zijn de meeste metalen daken gemaakt van gerecyclede materialen, vele zijn zelf ook 100% recyclebaar. Maximaliseer de levensduur van asfaltshingledaken door goedkope dakspanen te vermijden om erop te lopen.

Shake gaat meestal langer mee dan gewone houten dakspanen, maar elk houten dakbedekkingsmateriaal heeft de kortste levensduur van gewone dakbedekkingsmaterialen. .